Home

Tuesday, January 24, 2012

Masak-masak CNY

Selalu sangat makan kat luar. Sampai rasa nak muntah dgr perkataan kedai, restoren dan yg seangkatan dgnnya. Anak2 n hubby lagi suka klu aku masak kat rumah. Mana tak suka, sedap sudah pasti la kan (biar la aku angkat sendiri) dan yg paling pasti jimatkan, lagi pasti selamat dr segi kebersihannya. Tapi sapa yg kisah aku sorang2 kontang kanting kat dapur. Lepas tu nak mencuci lagi. Aku bukan ada maid. Penat beb. Tapi demi keluarga terchenta aku masak dgn penuh kasih sayang. Hancur segala prog diet aku. Hukhukhuk.
 kerahan tenaga. lps tu kecoh jari bau petai


petai aku msk dgn sotong

 ni udang lipan. rasa lg sedap dr udg biasa. ala ketam pun ada


 ni ikan pekasam. kawan aku sarah bg. mak dia bawak dr perlis. sedap kau




ni ubi madu yg aku beli kat cameron. sedap rebus aje. cicah dgn kelapa parut campur sikir gula n garam




ni plk jagung metiara beli kat cameron jgk. 3 biji aku rebus, lg 3 nashwa suruh aku buat bubur. naqib tak kisah semua dia makan tak memilih. aku buat ni tak sempat nasi lepas ke perut lagi. nashwa dah mintak.





 lepas siap masak, aku suruh nashwa hantar separuh periuk pada kawan dia sabrina kat tingkat atas. mak dia kawan aku le jugak zarina. kawen dgn cina. sama dgn bubur jagung aku bg ubi madu setengah kilo. alih diorg turun tgk kat tgn dua beradik tu merah je. dgn sebungkus beg. ada kacang n biskut. katanya papa sabrina bagi. alhamdulillh. rezaki korang.



sekian
Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Post a Comment